GOOGLE OGLAŠAVANJE ZDRAVSTVENIH USLUGA

Povećajte broj pacijenata google oglasima
u lokalu ili globalno 🚀

Google oglašavanje zdravstvenih proizvoda i usluga koji povećavaju broj pacijenata

STRATEGIJA OGLAŠAVANJA SA KOJOM SMO STVARALI MEDICINSKE BRENDOVE U SRBIJI I INOSTRANSTVU

Saradjivali smo sa doktorima, psiholozima, menadžerima prodaje pa čak i pacijentima mnogih klinika i znamo kako uz pomoć google oglasa da konvertujemo običnog posmatrača u vašeg pacijenta.

 

 

Google oglasi i njihova moć

Google oglasi omogućavaju prikaz vašeg web sajta u vrhu pretrage korisnicima koji traže vašu uslugu
 • Na googlu se, svake sekunde, ukuca milion upita od strane korisnika koji traže neku informaciju ili rešenje svog problema. Google adwords platforma nudi mogućnost da se vaš web sajt (vaš oglas) prikazuje u vrhu rezultata pretrage - korisniku koji ukuca upit relevantan vašoj delatnosti.
 • 60.000 korisnika je u februaru mesecu 2020-e godine, na googlu ukucalo:"stomatolog" (info: google ads platforma)
 • 74.000 korisnika je u februaru mesecu 2020-e godine, ukucalo:"anti aging" (info: google ads platforma)
 • Mi ne kreiramo samo google oglase koji se mogu startovati u roku od 24h. Naša strategija oglašavanja je usmerena na vašeg klijenta, i prezentovanje rešenja koje je tražio na googlu. Cilj nam je, da ga uz pomoć oglasa uvučemo u prodajni levak i na web sajtu ubedimo da ste baš vi medicinska ustanova koja mu može pomoći (rešiti problem).

Šta možete da očekujete od naše strategije google oglašavanja?

Google oglašavanje predstavlja početak internet marketinga i obezbeđuje rast vašeg brenda u lokalu i globalno
 • Rast broja telefonskih poziva
 • Rast prihoda na mesečnom nivou
 • Rast prepoznatljivosti vašeg brenda
 • Rast poverenja korisnika u vašu ustanovu
 • Rast broja pacijenata u lokalu ili na globalnom nivou
 • Rast poseta web sajta korisnicima kome je potrebna vaša usluga

Naši glavni klijenti

 • Naši glavni klijenti kojima smo obezbedili razvoj brenda u Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Španiji, Nemačkoj, Srbiji.
 • I sve to iz naših kancelarija u Beogradu.
 • Glavnom klijentu iz Srbije smo obezbedili rast prihoda sa 30.000$ na 500.000$ mesečno, koji je rezultirao rastu broja zaposlenih sa 20 na 150.
Naši glavni partneri kojima smo obezbedili internacionalni razvoj

Naša strategija podrazumeva upotrebu kompletnog marketinga na web sajtu a ne samo oglašavanje

Strategija usmerena na vašeg klijenta - pacijenta

Google oglasi za rast vašeg kompletnog biznisa
 • U kreiranju naše strategije oglašavanja učestvovali su pacijenti i njihove porodice, kao i psiholozi i doktori mnogih klinika sa kojima smo saradjivali u poslednjih 10 godina. Ovakva strategija kreira poverenje kod potencijalnog pacijenta u vašu stručnost u rešavanju njegovog problema i podrazumeva upotrebu kompletnog marketinga na web sajtu a ne samo oglašavanje.
 • KAKO SMO KREIRALI NAŠU STRATEGIJU:
 • Pacijenti koji su boravili u bolnicama na lečenju, su za discount od 10% prihvatili saradnju sa našim marketing menadžerom i zajedno sa njim definisali idealnu strukturu web sajta i prodajnih stranica. Učestvovali su u kreiranju oglasnih poruka koje privlače pažnju korisnicima i prisustvovali definisanju kompletnog prodajnog levka koji koristimo u kampanjama.
 • Porodice ovih pacijenata su učestvovali u email anketi, uz pomoć koje smo definisali sve strahove ciljne grupe i tako uklonili postojeći otpor pacijenta prema lečenju, prilikom kreiranja oglasnih stranica.
 • Psiholozi i doktori koji su komunicirali sa pacijentima na dnevnom nivou, učestvovali su u izboru marketing elemenata prilikom prezentovanja benefita lečenja na web sajtu i prodajnim stranicama.
 • Naš marketing menadžer je prisustvovao medicinskim procedurama kako bi preciznije prezentovao vrednosti lečenja na sajtu i kreirao oglasne poruke koje izazivaju pažnju kod ciljne grupe (pacijenata).

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva saradnje sa pacijentima, doktorima i psiholozima, kreirali smo strategiju oglašavanja koju smo nazvali "Putovanje kupca", koja je našim partnerima obezbedila rast od 70% u svim kampanjama oglašavanja.

Naša usluga google oglašavanja obuhvata

Oglas + "Putovanje kupca" + "Prodajni levak"

Strategija koja običnog posmatrača konvertuje u vašeg klijenta

Google oglasi sa strategijom prodajnog levka, koji konvertuju posmatrače u pacijente
 • Dugogodišnje iskustvo vođenja google oglasnih kampanja za domaće i inostrane klijente nas je naučilo da google oglašavanje predstavlja samo početak prodajnog levka i da rezultati oglašavanja zavise od kompletnog marketinga koji sledi nakon što korisnik klikne na oglas.
 • Korak 1: Istraživanjem saznajemo šta vaš potencijalni klijent traži na googlu i koje fraze ukucava. Kreiramo različite oglasne kampanje sa kojima ciljamo samo korisnike koji su prikazali interesovanje za vašom uslugom.
 • Korak 2: Oglasom usmeravamo ove korisnike na vaš web sajt na kojem prezentujemo kompletno "Putovanja kupca" ka boljoj budućnosti, uz pomoć vašeg brenda. Uz pomoć ove strategije, kreiramo želju kod korisnika za vašom uslugom i pretvaramo obične posmatrače u zainteresovane klijente.
 • Korak 3: Svakodnevno pratimo kretanje korisnika na sajtu i uz pomoć osnovnog "Prodajnog levka" definišemo marketing elemente koji stvaraju poverenje kod posmatrača u vaše znanje i stručnost, i koristimo ih u finalnom levku koji će obezbediti visoku stopu konverzije.

Google marketing sa prezentovanjem kompletnog putovanja kupca ka boljoj budućnosti
 • Do sada smo na oglašavanja već potrošili 700.000$ i znamo šta funkcioniše a šta ne.
 • Rezultati google oglašavanja zavise od kompletnog marketinga koji se dešava nakon što korisnik vidi i klikne na oglas.
 • Dugogodišnja testiranja su nam omogućila da formiramo strategiju koja obezbeđuje sigurne rezultate. A to je prezentovanje kompletnog putovanja kupca ka boljoj budućnosti koju može dobiti uz pomoć vašeg brenda.

Ovakva strategija oglašavanja, obuhvata upotrebu google oglasa sa korišćenjem svih marketing elemenata na web sajtu, sa ciljem da se obični posmatrač konvertuje u vašeg klijenta.

Analitičkim pristupom obezbedjujemo isplativost google reklame

merenje + analiza + optimizacija

 • Za razliku od klasičnog marketinga, digitalni marketing omogućava dvosmernu komunikaciju i merenje bilo koje interakcije izmedju kupca i brenda.
 • Pre započinjanja google oglasnih kampanja, definišemo mikro i makro ciljeve konverzije i pripremamo vaš web sajt za proces merenja korisničkog ponašanja na sajtu i rezultata oglasnih kampanja.
 • Definišemo makro konverzije i implementiramo ih na web sajt: kontakt, konsultacija, upitnik, kupovina itd.
 • Definišemo mikro konverzije i implementiramo ih na web sajt: download, dužina scrolla stranice, klikovi na video snimke, prijava na newsletter, klikovi na telefonski kontakt, e-mail, adresu, zadržavanje duže od 2 minuta, itd.
 • Na osnovu analiza nastalih konverzija konstantno menjamo web stranice i kampanje oglašavanja dok ne postignemo visoko korisničko iskustvo sa velikom stopom konverzije.
Google oglasi obezbeđuju visoku stopu povraćaja novca

Ovakvim analitičkim pristupom, znaćemo koje izmene moramo implementirati da bi obezbedili visok ROI (povraćaj na uloženo). A vi ćete svakog meseca, u izveštaju imati uvid u uspešnost vaših oglasnih kampanja.

Google oglašavanje u našoj agenciji čine
tri osnovne faze

 

Faza 1 google oglašavanja

Istraživanje i plan

Analiziraćemo vašu uslugu i konkurenciju, definisati vašeg Avatara - idealnog kupca. Pripremićemo kampanje po tipovima poseta (hladan, topao, vruć) i kreirati bazu potreba vaših klijenata. Napravićemo plan nastupa na google ads oglasnoj platformi koju ćemo vam poslati na validaciju.

Faza 2 google oglašavanja

Startovanje oglasa

Izvršićemo izmene na vašem web sajtu koje su neophodne za konverziju posetilaca web sajta u vaše klijente. Testiramo različite web stranice i drugačije google oglase dok ne dođemo do najprofitabilnijih.

Faza 3 google oglašavanja

Analiza i Rast

Svake nedelje ćemo detaljno analizirati google oglasne kampanje i kretanje posetilaca u okviru prodajnog levka na sajtu, sve dok ne dođemo do formule koja će vam garantovati profitabilnost na duži rok. Nakon uspešnih testiranja, konačno vam možemo predložiti veći budžet oglašavanja.

 

Tipovi google kampanja koje vodimo: Search & Display google kampanje, Youtube kampanje, Shopping kampanje, Retargeting kampanje

Greške drugih agencija koje vode oglasne kampanje

Greške drugih agencija u vođenju google oglasa - Rade na procenat

Rade na procenat od budžeta

Agencije uglavnom rade na procenat od ukupnog budžeta koji plaćate googlu. Ovim pristupom vam ne obezbedjuju kvalitetne posete web sajta i nisu fokusirani na proces pretvaranja posmatrača u vašeg klijenta.

Greške drugih agencija u vođenju google oglasa - Paketi ograničavaju rezultate

Ucenjuju svoje klijente

Agencije formiraju cenovne pakete sa određenim ograničenjima kao što su: broj oglasnih kampanja ili broj ključnih reči koje će vam omogućiti. Na ovaj način ucenjuju klijenta po sistemu (plati više i dobićeš više).

Greške drugih agencija u vođenju google oglasa - Ne koriste prodajni levak

Ne koriste prodajni levak u kampanjama

Retko koja agencija u okviru google oglasnih kampanja koristi strategiju "Putovanje kupca sa prodajnim levkom". Mi znamo da su google oglasi samo početak prodajnog levka i da rezultati zavise od kompletnog marketinga na web sajtu.

 

Mi smo fokusirani na vašeg korisnika koji traži rešenje svog zdravstvenog problema na googlu. Usmeravamo ga na vaš websajt gde ćemo od zainteresovanog posmatrača stvoriti vašeg dugogodišnjeg klijenta.

MI SMO DIGITALCI SA MEDICINSKIM ISKUSTVOM

Rezultate ostvarujemo koristeći sve marketinške strategije koje smo isprobali u poslednjih 8 godina
 • U periodu 2012-2017 smo bili deo jedne Evropske klinike, za čiji proizvod smo stvorili tražnju na webu, a koja je izrasla u brend i proširila se na 3 druga kontinenta.
 • Saradjivali smo sa doktorima, psiholozima čak i pacijentima mnogih klinika prilikom definisanja "idealnog kupca" i pripreme oglasne poruke za promociju zdravstvenih ustanova. Poznajemo ciljnu grupu i znamo kako da konvertujemo običnog web posmatrača u vašeg pacijenta.
 • Znamo koji su digitalni kanali potrebni da se vaša klinika ili ordinacija razviju. Poznajemo regulativu i pravila ponašanja na oglašivačkim platformama za promovisanje medicinskih usluga.
 • Međunarodni standardi poslovanja
 • Znanje stečeno kroz saradnju sa inostranim digitalnim marketinškim agencijama i učestvovanje u konferencijama i seminarima širom sveta nam omogućava primenu međunarodnih standarda u svakodnevnom radu.
 • Objektivnost i transparentnost
 • Partnerski odnosi sa klijentom
 • Besplatne edukacije i saveti
 • Fokus na rast i razvoj klijenata
Inostrane konferencije iz digitalnog marketinga

Zašto je ova marketinška agencija dobar izbor za oglašavanje vašeg brenda na googlu?

Digitalna marketinška agencija koja promoviše zdravstvene usluge
 • Zato što smo specijalizovani za internet marketing u medicini, promovišemo samo medicinske usluge poslednjih 8 godina, i google oglašavanje nam nije jedina delatnost.
 • Radili smo velike internacionalne kampanje na više od 6 jezika
 • Koristimo isključivo dokazane strategije koje pružaju velike rezultate kako za domaće tako i internacionalne zdravstvene ustanove sa kojima sarađujemo.
 • Jedinstveni smo po analitičkom merenju mikro i makro konverzija koje nam omogućava kreiranje idealnog korisničkog iskustva na web sajtu i stvaranje visoke stope konverzije.
 • U timu imamo marketing experte iz svih oblasti digitalnog marketinga, naš rad je transparentan i iskren, a mnoge usluge su nam besplatne
 • Naš tim postoji duže od 8 godina
 • Razvojem medicinskih kompanija na webu se bavimo duže od 8 godina. Integrisanim kampanjama (google + facebook + seo) usluge naših partnera promovišemo na 6 različitih jezika.
 • U timu imamo čak i agente za prodaju i prevodioce.
 • Naš tim je dokazao da se uz pomoć naših strategija, bilo koji proizvod može plasirati u drugu zemlju, čak i usluga zbog koje će klijenti putovati sa drugog kontinenta.
Tim digitalaca sa medicinskim iskustvom

U kojim granama medicine smo radili u poslednjih 8 godina?

Klinike i ordinacije

 • Lečenje zavisnosti
 • Interna medicina
 • Regenerativna medicina
 • Stomatološke usluge
 • Lečenje matičnim ćelijama
 • Estetska hirurgija
 • Kozmetičke usluge
 • Anti aging usluge

 

U lokalu i globalno

 • Srbija
 • Bivše Jugoslovenske republike
 • USA
 • Italija
 • Nemačka
 • Švajcarska
 • Austrija
 • Španija
 • Australija

Zašto smo kreirali našu strategiju oglašavanja?

Rezultate ostvarujemo koristeći sve marketinške strategije koje smo isprobali u poslednjih 8 godina
 • Zato što poznajemo internet marketing i sve digitalne strategije smo već koristili u poslednjih 8 godina.
 • Znamo da nije dovoljan samo google oglas već i kompletno putovanje kupca, od ulaska u prodajni levak (kliknuo na oglas) do poslednjeg prstena u levku (telefonski poziv).
 • Stari pristup startovanja kampanja u roku od 24 sata bez prethodno definisanog avatara, pripremljenih odredišnih stranica, A/B testova bi se odrazilo negativno na stabilnost google ads kampanja i profitabilnost bi se dovelo u pitanje. Ovo je stara strategija koja je nekada davala rezultate, a danas se sa njom ostvaruju minimalni rezultati.

Ukoliko želite da povećate broj pacijenata, u lokalu ili globalno, zakažite besplatnu video konsultaciju na kojoj ćemo analizirati vašu online prisutnost i objasniti na koji način vam možemo obezbediti rast broja pacijenata.

Ukoliko ste iz Beograda, možemo Vas posetiti u vašim prostorijama i detaljno prezentovati našu strategiju za rast broja pacijenata i objasniti na koji način smo od jedne male klinike u Beogradu stvorili međunarodno prepoznatljiv medicinski brend.

ZAKAŽITE VIDEO KONSULTACIJU

Besplatna video konsultacija za google oglase
 • Ukoliko niste u mogućnosti da dodjete kod nas u kancelariju, možemo obaviti video sastanak u trajanju do 30 minuta.
 • Za video sastanak vam je potrebna samo kamera i internet konekcija.
 • Možete je obaviti uz pomoć vašeg telefona ili računara.
 • Sami birate vreme i datum ili je možete obaviti odmah.
 • Uspostavljate konekciju putem Zoom aplikacije ili klikom na običan link.
 • Zakaži besplatnu video konsultaciju na kojoj ćemo se upoznati i besplatno ponuditi najbolje rešenje za vaš biznis model, bez vaše obaveze da ćemo saradjivati. USPOSTAVI VIDEO KONEKCIJU

Ili jednim klikom uspostavite kontakt sa agencijom

Prijavite se da Vam pripremimo neobavezujuću ponudu.

Cena agencijske usluge zavisi od stepena složenosti projekta i broja sati na mesečnom nivou neophodnih za postizanje maksimalnih i isplativih rezultata za naše klijente (prosečna starter cena je 200e).


vrh

Često postavljena
pitanja

Da li je google oglašavanje za svaki biznis?

Google oglašavanje je za svaki vid biznisa, samo je pitanje koliki će biti povraćaj novca od reklame.

Google omogućava vodjenje različitih tipova kampanja oglašavanja u zavisnosti od potreba klijenata. Najveći povraćaj novca ostvaruju "search kampanje", zato što korisnik dobija ono što želi da plati.

Ukoliko za vašim proizvod ili uslugom ne postoji tražnja na webu, onda su za vas Youtube ili Display kampanje.

Zakažite besplatnu konsultaciju ukoliko želite da saznate koliko ljudi na mesečnom nivou pretražuje Vaš proizvod ili uslugu.

Da li se google oglasi isplate?

Google oglasi su najisplativiji vid oglašavanja na internetu.

Ukoliko postoji tražnja na webu za uslugom koja se reklamira, povraćaj na uloženo je i do 8x.

Za pojedine strane klijente vodimo oglašivačke kampanje sa mesečnim budžetom od 9.500e. Saradnju sa nama su započeli sa Starter budžetom od 200e, a nakon godinu dana došli smo do budžeta od 320e dnevno.

Koliko košta google reklamiranje?

Troškovi google reklamiranja zavise od visine budžeta koji ste voljni da platite.

Ukoliko nemate iskustva u promovisanju vaše usluge na googlu, naša preporuka je da počnete sa Starter paketom i osnovnim budžetom od 200e mesečno.

Nakon 2-3 meseca kampanja, nakon mnogo testiranja, moći ćemo da odredimo vaš idealan budžet koji ostvaruje visok ROI (povraćaj na uloženo).

Da li je dozvoljeno promovisanje svake usluge?

Za većinu usluga je dozvoljeno dok za pojedine postoje odredjena ograničenja, a neke su striktno zabranjene.

Usluga oglašavanja medicinskih ustanova je specifična i ponekad je potrebno nekoliko nedelja da google odobri kampanju.

Zakažite besplatnu konsultaciju da ustanovimo da li je za vaš proizvod ili uslugu dozvoljeno promovisanje na googlu.

Ukoliko znate da postoji zabrana, pogledajte naše usluge facebook marketinga, lead magnet kampanja ili seo optimizaciju sajtova.

Koliko postoji vaša agencija?

Tim postoji od 2010-e godine kao outsopurcing agencija za digitalni marketing koja je kasnije uvrstila i uslugu prodaje (call centar).

Početkom 2013-te godine, naša outsourcing kancelarija je potpisala "Outsourcing agreement" sa jednom Evropskom klinikom iz Beograda o pružanju usluge kompletnog digitalnog marketinga sa prodajom (call centar). U periodu saradnje od 5 godina, za njihovu uslugu smo stvorili tražnju na webu, nakon čega je klinika izrasla u brend koji se proširio širom sveta.

Za ovaj rast je zaslužno 14 ljudi koji su radili u našoj autsorsing kancelariji i naš "Marketing Winning model" kojim smo dokazali da je moguće prodati uslugu u Srbiji pacijentu čak i sa drugog kontinenta. Početkom 2018, više od 50 pacijenata sa različitih delova planete je putovalo u Srbiju na antiaging tretmane, regenerativne tretmane i tretmane lečenja zavisnosti.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, shvatili smo da korišćenjem naših strategija lokacijska barijera ne postoji i iz tog razloga registrovali digitalnu agenciju na teritoriji Beograda da pomognemo ostalim medicinskim biznisima kako u lokalu tako i globalno.

 

Terminologija digitalnog marketinga koju smo koristili na stranici

Iz enciklopedije namenjene našim klijentima