pozovi nas

AVATAR, IDEALNI KUPAC

termin koji koristimo u komunikaciji sa našim klijenata

Ko je Avatar?

Avatar je izmišljeni "lik", osoba kojoj se obraćamo digitalnim nastupom. On predstavlja vašeg "idealnog kupca" koji je voljan da plati vaš proizvod ili uslugu.

Definisanje Avatara je početna faza svakog digitalnog nastupa. Kada se definiše profil osobe kojoj se obraćamo, znaćemo i na koji način ćemo komunicirati sa njim u različitim digitalnim kanalima sa ciljem da od njega stvorimo vašeg klijenta.


Kako se definiše Avatar?

Definisanje Avatara se radi u saradnji sa vama, odnosno nekom osobom u vašoj kompaniji koja poznaje vaše kupce.

u procesu d efinisanja vašeg idealnog kupca, dolazimo do odgovora na mnoga pitanja kojim ćemo definisati karakteristika vašeg idealnog kupca.

Primer prodajnog levka iz naše kancelarije

Kako izgledaju pitanja za definisanje avatara?

Primeri nekih od pitanja uz pomoć kojih definišemo vašeg Avatara: Koja je demografska struktura vašeg kupca; njihovi uzori, strasti, čega se boje; da li odluku o kupovini donosi muž, žena, dete; Koje blogove posećuje i gde izlazi; itd.


Zašto je bitno kreiranje Avatara?

Kada kreiramo Avatara, znaćemo kojim stilom da im se obraćamo, na koji način i preko kojih digitalnih kanala ćemo ih targetirati.

Na ovaj način, nećemo trošiti vaš novac na pogrešnu publiku


Kod nas u agenciji, prva faza bilo kog nastupa je upravo definisanje Avatara. Uz vašu pomoć (max. 60 minuta) definisaćemo profil vašeg idealnog kupca, i zvanični dokument ćemo koristiti u vašem digitalnom nastupu.

"Ako se obraćaš svima, ne obraćaš se nikome"


Enciklopedija termina

Klikni za povratak nazad

Google ocena