pozovi nas

ODREDIŠNA STRANICA, LANDING PAGE

termin koji koristimo u komunikaciji sa našim klijenata

Šta je odredišna stranica?

Odredišna stranica je web stranica koja ima cilj da ubedi posmatrača da mu je vaš proizvod ili usluga potrebna i za krajnji cilj ima kupovinu.

Odredišna stranica ili "Landing page" se nalazi na početku svakog prodajnog levka i na nju se šalju posete iz oglasnih kampanja.


Primer prodajnog levka iz naše kancelarije

Šta se dešava ukoliko se ne kreiraju odredišne stranice?

Novac koji se ulaže u marketing se baca u kantu za smeće. :)

Ukoliko se vodi kampanja google oglašavanja preko koje korisnik dolazi na ne pripremljenu web stranicu koja je relevantna ključnoj reči za koju se plaćaju oglasi, korisnik ubrzo napušta stranicu i "conversion rate" je nizak.

Ukoliko korisnik nakon klika na oglas dolazi do pripremljene odredišne stranice koja je relevantna temi koju je korisnik tražio na googlu, "conversion rate" će biti visok.


Koliko odredišnih stranica treba da ima neki web sajt?

Onoliko koliko ima proizvoda ili usluge.

Odredišne stranice se koriste u svim digitalnim kanalima (google, facebook, instagram itd) i predstavljaju prvu stranicu koju korisnik vidi nakon što klikne na oglas.

Različite vrste odredišnih stranica se kreiraju u zavisnosti od cilja svake oglasne kampanje. Odnosno da li je cilj prodaja ili informisanje kupca nakon koje može slediti prodaja.


Kakve sve vrste odredišnih stranica postoje?

Odredišne stranice mogu imati cilj da prodaju ili da informišu korisnika.

Informacione stranice imaju cilj da posmatrača informišu o vašoj usluzi i na njih se slivaju hladne posete sa ciljem da se zagreju i od njih stvori zainteresovan kupac.

Transakcionalne stranice imaju cilj da konvertuju zainteresovan posmatrača u vašeg klijenta. Na njima su prezentovani svi benefiti vaše usluge.


Kod nas u Agenciji kreiramo zasebne odredišne stranice za svaki proizvod ili uslugu.


Enciklopedija termina

Klikni za povratak nazad

Google ocena